Promet robe u junu u tekućim cenama veći za 6,6 posto

Bez autora
Jul 31 2012

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je promet robe u trgovini na malo u Srbiji u junu 2012. godine, u odnosu na jun 2011. godine, veći u tekućim cenama za 6,6 posto, dok je u stalnim cenama manji za 0,3 posto. U junu, u odnosu na maj, promet robe u tekućim cenama manji je za 0,8 posto, a u stalnim cenama za 1,8 posto.Promet robe u trgovini na malo u periodu januar-jun 2012. godine, u odnosu na isti period 2011. godine, veći je u tekućim cenama za 5,1 posto, dok je u stalnim cenama manji za 0,9 posto.

Promet robe u junu u tekućim cenama veći za 6,6 postoRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da je promet robe u trgovini na malo u Srbiji u junu 2012. godine, u odnosu na jun 2011. godine, veći u tekućim cenama za 6,6 posto, dok je u stalnim cenama manji za 0,3 posto.

U saopštenju se navodi da je u junu, u odnosu na maj, promet robe u tekućim cenama manji za 0,8 posto, a u stalnim cenama za 1,8 posto.

Promet robe u trgovini na malo u periodu januar-jun 2012. godine, u odnosu na isti period 2011. godine, veći je u tekućim cenama za 5,1 posto, dok je u stalnim cenama manji za 0,9 posto.

Indeksi prometa robe u stalnim cenama su dobijeni deflacioniranjem indeksa u tekućim cenama odgovarajućim indeksima potrošačkih cena, iz kojih su isključeni: voda (iz komunalnih sistema), struja i motorna vozila, motocikli i delovi.

Podaci o prometu robe u trgovini na malo dobijeni su na osnovu redovnog mesečnog statističkog istraživanja.

Sve objavljene indekse treba tretirati kao prethodne, što znači da može doći do izvesnih korekcija na osnovu dobijenih rezultata u tromesečnom statističkom istraživanju, koji se objavljuju u saopštenju Unutrašnja trgovina u Republici Srbiji (PM11).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik